Sečenje betona

Betomax - Bušenje i sečenje betona

Beton je osnovni gradivni materijal i prisutan je gotovo u svakom objektu. Svakako je prva asocijacija njegova čvrstina, a zatim i buka kada se beton razbija. Međutim, sečenje betona je sasvim drugi proces – koji profesionalci kao što je kompanija Betomax obavljaju uz minimum buke i prašine.

Uz dijamantske testere i sajle, proces sečenja betona je unapređen, uprošćen i lokalizovan.

Šta je dijamantsko sečenje betona?

Dijamantsko sečenje betona predstavlja proces gde dijamantska sečiva prolaze kroz građevinsku konstrukciju, bezudarno i bez oštećenja odvajaju površine koje se seku. Na osnovu različite upotrebe dijamantskih sečiva, postoje dva osnovna načina sečenja betona:

Kako se vrši sečenje betona dijamantskim testerama?

Dijamantski diskovi se nalaze na testerama i koriste se za sečenje betona. Kružnog su oblika i mogu biti različitih dimenzija i vrsta. Prilagođavaju se nameni i dubini sečenja, kao i materijalu koji se seče – asfalt, beton, blok.

Dijamantski diskovi su izuzetno izdržljivi i otporni i nalaze se na ručnim, zidnim i podnim testerama za sečenje betona.

U zavisnosti posla, koriste se testere sa specifičnim namenama, a to su: benzinska ručna testera, električna ručna testera, električna zidna testera, hidraulična zidna testera, testere za sečenje podova i pneumatska ručna testera.

Još jedna od veoma bitnih stavki u pojašnjenju procesa dijamantskog sečenja koju treba spomenuti jeste upotreba vode. Vodu je neophodno koristiti pri dijamantskom sečenju iz razloga što voda rashlađuje elemente za sečenje, kako ne bi došlo do pregrevanja. Pored rashlađivanja, voda ima funkciju i da spreči prekomernu količinu prašenja.

Kako se vrši sečenje betona dijamantskim sajlom?

Kada su u pitanju velike betonske površine, bolja opcija je sečenje betona dijamantskom sajlom. Pored sečenja betonskih površina, dijamantskom sajlom možemo iseći i velike površine granita i kamena.

Bušenje betona

Bušenje betona nije jednostavno, pogotovo ako to želite da izvedete bez porfesionalnih radnih mašina. Međutim,

Više »

REFERENCE

Posedujemo zvanične referentne liste (potvrde) koje su dostupne poslovnim partnerima na uvid.

PREGLED SVIH REFERENCI

POTREBNA VAM JE NEKA OD NAŠIH USLUGA?

Budite slobodni da nas kontaktirate za sva pitanja