Štemovanje i bušenje betona vibracionom mašinom

Betomax - Bušenje i sečenje betona

Za razbijanje, štemovanje betona i obijanje pločica koristimo elektropneumatske mašine različite jačine i snage. Prese se koriste za lomljenje i otkidanje komada betona, koje usmereno lome beton bez buke i vibracije. Posedujemo prese veće snage i manje (darda) u zavisnosti od potrebe.

Kada je potrebno razbijanje betona?

Ukoliko je betonska površina toliko oštećena da je nemoguće odraditi reparaciju, tada je potrebno izvršiti razbijanje betona. Najbolji pokazatelj da je razbijanje betonske ploče neminovno su: Utonuće betonske ploče, duboke i široke pukotine na betonskoj površini, pukotine i izbočine usled mraza, betonska površina je prepuna malih izbočina i udubljenja. U bilo kom od gore navedenih scenarija biće potrebno razbijanje betona, a ne krpljenje i dodatna reparacija.

Betomax vrši uslugu razbijanja i štemovanja betona i armiranog betona velikih i malih površina.

Proces razbijanja betona

Posedujemo mini bagere sa pneumatskim nastavkom za razbijanje betona i ručne pneumatske čekiće.

Ručni pneumatski čekići su namenjenji sa razbijanje manjih betonskih površina i površina gde je potreban visok stepen kontrole i preciznosti. Mini bager sa pneumatskim čekićem kao nastavkom se koristi pri razbijanju i rušenju većih površina betona, betonskih zidova i konstrukcija. 

U zavisnosti od toga da li se razbija betonski zid, betonska ploča, trotoar ili asfalt, zavisiće i odabir mašina za rad. Takođe, vrsta betona i tvrdoća uticaće na odabir alata.

Vreme trajanja razbijanja i rušenja betona zavisiće od nekoliko faktora:

Često postavljena pitanja

Dijamantsko sečenje betona je proces u kom se beton bezudarno, bezvibraciono i bez buke proseca, sto je trenutno najnapredniji vid uklanjanja odredjenog betonskog dela, gde ostaju ravne ivice oboda otvora, dok štemovanje betona iziskuje rad elektro-pneumatskim čekićima , u narodu poznatijim kao ,,HILTI’’. Iako je rad elektro-pneumatskim čekićima znatno jeftiniji od sečenja dijamantskim testerama, štemovanje sa sobom nosi niz mana koje su izmedju ostalog velika buka pri samom procesu štemovanja, velika količina prašine koja nastaje usled vibracija koje razbijaju beton, rastresanje ne samo željenog dela betona koji se želi ukloniti nego i cele konstrukcije, neravne ivice oboda otvora koje je kasnije potrebno doradjivati, kao i vreme izvodjenja radova.
Betomax nudi rešenje kako najbrže, najkvalitetnije i najčistije ukloniti beton. U pitanju je dijamantska tehnologija koja se zasniva na tome da se beton seče kružnim listovima koji po obodu imaju dijamantske segmente, a glavna osobina dijamanta je da je najtvrdji i naizdržljiviji materijal u prirodi, gde rezovi ostaju ravni i nje potrebna naknadna obrada isečenog dela.

Zato što je Betomax preduzeće koje posluje na ovim prostorima već 25 godina, spreman na svaki izazov. Radimo na zadovoljstvo svakog našeg klijenta primenjujući najmodernije tehnike sečenja betona, poštujući rokove i zahteve. Naš tim će vam rado pomoći u realizaciji vašeg projekta.
Konstantno ulaganje u najnovije tehnologije, opremu i stručno osposobljavanje radnika i mnoštvo zadovoljnih klijenata, postali smo vodeća firma za sečenje i bušenje betona u Srbiji a i šire.

Da, moguće je, ukoliko Vam je potrebno prosecanje otvora u zidu koji je noseći, pored prosecanja takodje izvodimo dodatno ojačanje, gde statika objekta neće biti narušena.

Da, moguće je, s tim da se za takav princip rada koriste posebni alati (vakuum pumpa i vakuum postolje), gde površinski deo neće biti narušen, a vi ćete dobiti zadovoljavajući otvor.

Bušenje betona

Bušenje betona nije jednostavno, pogotovo ako to želite da izvedete bez porfesionalnih radnih mašina. Međutim,

Više »

REFERENCE

Posedujemo zvanične referentne liste (potvrde) koje su dostupne poslovnim partnerima na uvid.

PREGLED SVIH REFERENCI

POTREBNA VAM JE NEKA OD NAŠIH USLUGA?

Budite slobodni da nas kontaktirate za sva pitanja