Sečenje betona dijamantskim testerama

Betomax - Bušenje i sečenje betona

Sečenje betona diskom (testerama) - karakteristike

Postoje razne tehnike sečenja betona, a standardizovan način je dijamantsko sečenje betona.
Dijamantsko sečenje betona je najprecizniji i najbrži način sečenja betona, koji ne ostavlja prašinu i dim i štiti okruženje.

Vodimo računa da prilikom sečenja betonskih površina ne oštetimo samu strukturu betona.

Sečenje armirano-betonskih zidova se vrši hidrauličnim i električnim mašinama koje nose disk sa vidijama i dijamantima prečnika do 1600mm. Ovi diskovi (testere) seku i armaturu u betonu.

Sečenje betonskih zidova

Koristimo najmodernije električne i hidraulične mašine sa dijamantskim diskom. Sa visokom preciznošću sečemo otvore za vrata ili prozore, otvore za ventilacione cevi, probijanja stepenica i otvora za liftove.

Naše mašine za sečenje betonskih zidova su lagane, i za razliku od ostalih mašina (mašina za sečenje betonskog poda dijamantskim diskom), mogu se koristiti na vertikalnim i kosim površinama. Mašinama za sečenje betonskih zidova se kači na zid i upravlja na daljinu što osigurava dodatnu sigurnost i preciznost bez korišćenja teških mašina.

Prilikom sečenja otvora za vrata, naše mašine stvaraju minimum vibracija i buka, takođe, pošto ne postoji udarna sila okolna betonska konstrukcija, neće biti oštećena.

Zbog toga što su mašine električne i hidraulične sečenje betona se može izvršiti i u zatvorenim prostorijama. Vodeno hlađenje dijamantskog diska koristi se i za sakupljanje betonske prašine koja je opasna za čoveka.

Našim mašinama za sečenje betona možemo iseći sve vrste zidova: beton, armirani beton, kamen, cigla, granit…

Betomax sečenje betona dijamantskim diskom

Posedujemo više vrsta hidrauličnih i električnih mašina snage 15-30kw. U mogućnosti smo da sečemo betonske zidove jednostrano do 73cm, a ukoliko je zid pristupačan i sa druge strane sečemo do 146cm.

Sečenje asfalta i betonskog poda - betonske ploče

Sečenje armirano-betonske ploče se seče samohodnim mašinama za podno sečenje.
Mašine koriste velike kružne testere sa dijamantskim vrhom, koje sa velikom preciznošću režu betonsku podlogu. Sečenje betonskog poda ili asfalta najčešće se izvodi prilikom radova na putu, zamena vodovodnih cevi ili instalacija pod zemljom, renoviranja i zamena trotoara. Posedujemo električne mašine koje izvode dijamantsko sečenje betonskih površina u zatvorenim prostorijama, i mašine na dizel pogon za sečenje na otvorenom.

Mašine za sečenje betona koriste vodeno hlađenje kako bi se postupak sečenja neprestano odvijao. Mokro sečenje takodje sprečava veliku količinu prašine i dima koji se stvaraju usled sečenja betona i koja može narušiti zdravlje.

Šta je sečenje betona dijamantskim diskovima (testerama)?

Dijamantsko sečenje betona je proces u kome se pomoć dijamantskih diskova beton i građevinska konstrukcija seku bez krunjenja i udara sečenog betona. Dijamant se koristi za sečenje betona jer je najtvrđi materijal na svetu. Dijamantski elementi za sečenje betona su – dijamantski diskovi i dijamantska sajla.

Kako se izvodi sečenje betona dijamantskim diskovima?

Sečenje se izvodi vodoravno, vertikalno, na kosinama, bez vibracija i oštećenja okolnih konstrukcija. Nakon sečenja ostaje ravan presek.

U zavisnosti da li se seče horizontalno ili vertikalo zavisiće i način izvođenja sečenja betona. Kao što smo gore spomenuli, ukoliko se seče betonski zid mašina sa dijamantskim diskom se pričvršćuje na zid i upravlja daljinskim. Ukoliko se seče betonski pod ili asfalt mašinom upravlja čovek.

Pored horizontalnog i vetrikalnog sečenja betona sa velikim mašinama, posedujemo i ručne brusilice za sečenje betona. Može se koristiti spolja i unutra, za sečenje granitnih i betonskih poloča, sečenje zidova na nepristupačnum mestima. Gde velike mašine stanu tu nastupa ručna brusilica za sečenje betona.

Betomax pruža uslugu dijamantskog sečenja betona diskovima preduzimačima, eletričarima, građevincima, vodoinstalaterima. Takođe, uslugu dijamantskog sečenja betona pružamo i svim fizičkim licima. Uverite se u naš kvalitet.

Zašto BETOMAX sečenje betona?

REFERENCE

Posedujemo zvanične referentne liste (potvrde) koje su dostupne poslovnim partnerima na uvid.

PREGLED SVIH REFERENCI

POTREBNA VAM JE NEKA OD NAŠIH USLUGA?

Budite slobodni da nas kontaktirate za sva pitanja